Poznej víc sám sebe - mřížka

19.10.2008 14:54

Každý z nás se v životě potká s lidmi, kteří mu zrovna moc nesedí. Některé zcela přehlížíme, ale pak jsou tací, kteří nám zkrátka leží v žaludku a nedaří se nám přijít na to, proč tomu tak je. Zkusme si tedy malý testík.

Vytvořte si tabulku (ukázka níže) 10x10. Na řádky napište své vlastnosti, pět pozitivních a pět negativních. Popřemýšlejte o sobě a vyplňte opravdu všech deset řádek. Do sloupců potom napište jména lidí, se kterými jste v nejužším kontaktu - máma, táta, sestra, brácha, kamarádka, kamarád, přítel apod. a nezapomeňte alespoň do tří sloupců napsat jména těch, se kterými se velmi často nepohodnete, vadí vám, jak se chovají apod.
Jakmile budete mít tabulku připravenou, udělejte následovné: u každého jména se pozastavte a vepište křížek u té vlastnosti, kterou má podle vás také. U vlastnosti, kterou nemá, nechte pole prázdné.
Vyplněnou tabulku si pořádně prohlédněte. Pozornost věnujte především těm vlastnostem, které sdílíte s lidmi, jež nemusíte. Možná vás to překvapí... Zpravidla se stává, že nám nesedí tací, kteří nám zrcadlí naše negativní povahové rysy... Jak vám to vyšlo?

  maminka táta Lucka Pavla Radek
spolehlivá X X   X  
pořádku milovná X   X    
společenská   X X   X
upřímná X       X
přátelská   X X X  
náladová       X X
tvrdohlavá X X   X  
urážlivá     X   X
sobecká     X  

Autor: Štolfová Monika

Zpět

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Fotopotisk - zakázkový potisk puzzle obrázků, hrnků, triček, podložek, polštářků, kalendářů, pexes, hodin, půllitrů