Osobní styl

19.10.2008 14:33

Osobním stylem rozumíme souhrn tělesného vzhledu, oblékání, chování a vystupování.

SPOKOJENOST S VLASTNÍM TĚLEM JE PRVNÍM KROKEM K ÚSPĚCHU!

Chceš-li pracovat na svém stylu, musíš to vzít naprosto od základu - tedy od svého těla. Určitě znáš lidi, kteří proto, aby se cítili dobře drží různé nesmyslné diety, jiní se zase potí v posilovně nebo při jiném sportu.

Netvrdím, že je to snad zbytečné nebo dokonce špatné, ale chci uklidnit ty, kteří nechtějí aktivně sportovat nebo se nechtějí omezovat v jídle, ale též se chtějí cítit ve formě.

Fyzicky náročné sporty lze nahradit jednoduchým, nenáročným, ale zato často opakovaným úkonem. Vyjít schody na místo svezení se výtahem je jistě krokem, jak začít dělat něco pro své tělo...Ti, co si ťukají na čelo, že přeci nebudou šlapat do schodů, když bydlí až v posledním patře, si ke svému já mohou přidat rovnítko a za něj LENOST. Takovým se pak špatně radí, co se sebou mohou dělat, když je jim každá aktivita, a to je prosím nenutíme cvičit, proti srsti.

Nezdá se to, ale když se nebudeš pohybu vyhýbat při běžných úkonech, bude to pro dobrou fyzickou kondici stačit. Jen vydržet. Později možná zjistíš, že už Ti ke spokojenosti vyjít několikrát denně schody nestačí a zařadíš pravidelné delší procházky...Nejde o nic jiného než se smířit s vlastním tělem bez diet a mučení. To dokážeš jen tehdy, budeš-li mít pocit, že pro sebe něco děláš a vlastní spokojenost Ti poté může přinést úspěch i ve shození pár kil, aniž bys to zaregistroval(a)...

BÝT IN, NAJÍT SI SVŮJ STYL OBLÉKÁNÍ JE KROKEM DALŠÍM...

Schválně, kolik z Vás neustále řeší co na sebe, jaký styl je tím pravým, který by seděl a navíc odpovídal aktuálním módním trendům?

Naučit se sladit doplňky s oblečením a barvou není ničím jednoduchým...Některé trendy jsou dnes sice odvážné jak v kombinaci barev, tak volbou jednotlivých střihů oblečení, nicméně ne každému takový styl sedí a může být IN.

Přesto se však nemůže říct, že bez zrovna aktuálního stylu oblékání budete mimo mísu... Silnou zbraní ve Tvých rukou jsou vhodně volené barvy. Kdo umí pracovat s barvami, má oproti ostatním velkou výhodu. Barvy silně působí na každého, barvami lze ovlivnit atmosféru i pocity. Nemusíš mít značkové kalhoty a crazy tričko, aby si Tě okolí všimlo. Zkus si vybrat takové kalhoty, které Ti sluší... nejsou příliš těsné, příliš volné, příliš krátké a nebo příliš dlouhé...Mají barvu, která Ti buď zvýrazní dolní polovinu těla nebo naopak nebude příliš přitahovat pozornost... Zvýrazni takové části těla, které nejsou Tvým denním tématem...

Vždycky vezmi v úvahu, kam se zrovna chystáš...Pokud do školy, extravagance nebude tím pravým...Sice upoutáš pozornost okolí, možná se staneš i středem zájmu, ale nezapomínej, že to nebudou jen Tví vrstevníci, kteří Tě budou "hodnotit", ale také dospělí, kteří vyzývavý styl mohou brát jako jakousi provokaci a hovořit o nevhodnosti...

Naopak, jdeš-li na párty, je extravagance tím pravým ořechovým...Ohnivá červená Ti dodá sebedůvěru. Působí povzbudivě, aktivně, dokonce je prokázáno, že ovlivňuje krevní tlak, zvyšuje tepovou frekvenci i chuť k jídlu. Oranžová je barva optimismu, vášnivosti a kreativity. Působí nespoutaně, dynamicky a vesele. Neboj se ani žluté, která přitahuje pozornost, povzbuzuje myšlení i chuť do života. Růžová a světle zelená(hrášková) je zase tou barvou, která je teď v popředí a IN. Zelená působí důvěryhodně, přátelsky a zároveň je barvou uklidňující. Modrá barva vzbuzuje dojem vyrovnanosti a klidu. Vyvolává dojem rozvážnosti, komunikativnosti.

Nezapomeň zvolit k vybranému oblečení správné doplňky. Vhodný šperk zdobící krk, náramek, brýle, sponky do vlasů, hodinky, pásek ke kalhotám, kabelku apod.

Důležité: Světlé ponožky přenechej výhradně lékařům a sportovcům. Ponožky se nosí buď v barvě oblečení, barvě bot nebo černé, ne však světlejší než boty!

Dívky mají skvělou možnost zdokonalit svůj vzhled líčením. To by ale mělo být opravdu jen doplňkem. Příliš výraznému líčení se spíše vyhýbejte. Hleďte spíš, aby provedení bylo dokonalé, zvolte vhodné barvy a ty slaďte s oblečením.

Autor: Štolfová Monika

Zpět

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.